113
post-template-default,single,single-post,postid-113,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.2.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

San Antonio Riverwalk installation

San Antonio Riverwalk installation

29° 25´ 57˝ N / 98° 29´ 13˝ W and 29° 26′ 00″ N / 98° 29′ 07″ W, 2009
stainless steel tubing, stainless steel mesh, powder-coating
each 40′ x 45′ x 10′

These are permanent pieces on the San Antonio Riverwalk, commissioned by the San Antonio River Foundation in 2008, installed in 2009. The work consists of suspended, stainless steel panels – each enclosing five layers of woven, architectural mesh. The three inner layers of mesh are treated with a powder-coated color. As visitors move by the installations on foot, bicycle or riverboat, the panels change color due to the viewer’s shifting perspective. The project’s 24-color palette was selected from photographs taken along the San Antonio River by my kids, Aidan and Vincent (4 1/2 and 1 1/2 when the snapshots were made).

For more information and photographs of the finished piece you can view the work here. More installation and fabrication photographs can be viewed here.